Barion Pixel

Menstruáció nyaralás alatt – hasznos tippek a nőgyógyásztól 

2023.07.04.

A menstruáció az élet természetes része, így az sem a világ vége, ha pont a nyári vakáció alatt köszönt be. Próbálj figyelni, hogy mire van szükséged ebben a helyzetben. Ha a szervezetednek pihenésre, elvonulásra van szüksége, akkor nem ciki, ha szívesebben maradsz otthon. De ha vágysz a programokra, akkor ne tartson vissza a menstruáció! Egyszerűen csak készülj fel kicsit jobban. Ebben a cikkben ezzel kapcsolatban szeretnénk tippeket adni. 

Strandolás menstruáció alatt?

Alapvetően nincs akadálya. A “klasszikus” tamponon kívül  használhatsz még menstruációs kelyhet is, de létezik már menstruációs fürdőbugyi is! Az utóbbit akkor javasoljuk, ha nem szeretnél semmit a hüvelybe helyezni, és nem túl erős a vérzésed.  Ha még nem használtál tampont vagy menstruációs kelyhet, érdemes előtte otthon gyakorolni kicsit, mert nem megy mindenkinek elsőre. Tamponból kapható speciálisan úszáshoz készített verzió is, ennek a külső része impregnált, így nem tud bejutni a hüvelybe a víz. 

Ne feledkezz meg a cseréről!

A sok program és élmény mellett gyorsan szalad az idő, könnyű megfeledkezni a betét-, ill. tamponcseréről. Ha ez veled is előfordul néha, állíts be inkább időzítőt a telefonodon. 3-4 óránként érdemes kicserélni a betétet, illetve a tampont, hogy elkerülhesd az átázást, illetve az esetleges fertőzéseket, a komfortról nem is beszélve.

Figyelj a higiéniára!

Nyáron sok a program, kirándulás, városlátogatás, és nem mindig lehetsz benne biztos, hogy találsz komfortos mellékhelyiséget. Jó, ha néhány dologgal kiegészíted a menstruációs neszesszeredet! Nagy segítség lehet a kézfertőtlenítő, a nedves törlőkendő (kapható már műanyagmentes verzió is), vagy a hordozható bidé. 

A meleg miatti általános szabályok menstruáció alatt fokozottan érvényesek: 

  • tartózkodj minél többet árnyékban, kerüld a tűző napot
  • gondoskodj megfelelő folyadékpótlásról, fogyassz legalább napi 2-3 liter folyadékot
  • kerüld a szoros ruházatot, válassz laza szabású ruhákat
  • az egészséges, könnyű ételek sokkal jobban esnek a melegben, és a menstruáció alatti emésztőrendszeri panaszokat is segítenek megelőzni

További cikkek amik érdekelhetnek:

Hogy kell betétet használni?

Eldobható betét esetén: Betétcserekor: A mosható betét hasonlóan működik, csak ragasztócsík helyett a patentokat kell rögzíteni. Ezekhez a betétekhez általában adnak egy kis tartót, amibe

Ne maradj le az újdonságokról!

Iratkozz fel a hírlevélre, ha szeretnél értesülni a legújabb híreinkről, az új blogcikkeinkről, illetve kíváncsi vagy az ingyenesen letölthető anyagainkra!

error: A képeket csak ezen az oldalon lehet megtekinteni!